2843024394 Δημοκρατίας 25, Σητεία amenergiaki@gmail.com
hero image
 
 
 

 

ΑΜ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Εμπόριο & Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων 


ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Τα φωτοβολταϊκά net metering είναι διασυνδεδεμένα με το Δημόσιο Δίκτυο φωτοβολταϊκά συστήματα συμψηφισμού ενέργειας (αυτοπαραγωγή ενέργειας). Με ένα φωτοβολταϊκό net metering η παραγόμενη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ αφαιρείται από την καταναλισκόμενη μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας για τον χρήστη. Συνοπτικά, με ένα δεύτερο μετρητή καταμετράται η ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό net metering η οποία αφαιρείται από την ενέργεια που καταμέτρησε ο ήδη υπάρχοντας μετρητής κατανάλωσης. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η πλεονάζουσα ενέργεια στο net metering δεν αποζημιώνεται αλλά πιστώνεται στον χρήστη για τα επόμενα τρία έτη.

Σε αντίθεση με τα φωτοβολταϊκά με ταρίφα (feed-in tariff), στα συστήματα net metering ο συμψηφισμός παραγόμενου και καταναλισκόμενου ρεύματος είναι ενεργειακός (σε kWh) και όχι "λογιστικός" (σε €). Και τα μεν και τα δε, ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία των διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών on-grid ή grid-connected systems διεθνώς (σε αντίθεση με τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά - off grid) όπου υπάρχει σύνδεση με το Δημόσιο Δίκτυο.

Το net metering έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα και προσφέρει άμεση απόσβεση για τον ενδιαφερόμενο, ενώ προστατεύει το περιβάλλον χωρίς να επιβαρρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Στα βασικά πλεονεκτήματα είναι ότι με το net metering η ενέργεια δεν πηγαίνει ποτέ χαμένη (όπως σε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό με γεμάτες μπαταρίες), ενώ ο χρήστης έχει ανοσία στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ καθώς ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός και όχι λογιστικός.

Το τελευταίο πλεονέκτημα αποτελεί βασικό κέρδος του net metering καθώς σε μια περίοδο (2021-22 και μετά) με συνεχείς αυξήσεις του κόστους ρεύματος ο χρήστης του net metering δεν βλέπει καμία αλλαγή στο λογαριασμό του παρακολουθώντας απλά την αύξηση του κέρδους του μετά την εγκατάστασή του.


 

 


 

Πλεονεκτήματα net metering

Το net metering έχει αναρίθμητα θετικά χαρακτηριστικά:

► Η κατανάλωση γίνεται κοντά στην παραγωγή μειώνοντας τις απώλειες στα καλώδια
► Ο ιδιώτης ή ο επαγγελματίας δεν εξαρτάται από το κράτος για να επιδοτηθεί και εν τέλει να πληρωθεί για την επένδυσή του
► Τα ελληνικά νοικοκυριά μπορούν να ξεχάσουν το κόστος ρεύματος μια για πάντα!
► Όσες αυξήσεις και αν κάνει η ΔΕΗ δεν υπάρχει επιβάρρυνση...
► Η χώρα μας απαλάσσεται από ενεργειακές εξαρτήσεις - κόστη.
► Μειώνονται οι εκπομπές CO2

 


 

VIRTUAL NET METERING (ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ)

Από το Μάιο του 2017 επιτρέπεται η απομακρυσμένη αυτοπαραγωγή από ΝΠΙΔ&ΝΠΔΔ με κοινωφελείς σκοπούς και κατ επάγγελμα αγρότες.

Σύντομα θα επιτρέπεται το net metering και για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το Νοέμβριο του 2017 συστάθηκε επιτροπή εξέτασης του εικονικού net metering.

Το virtual net metering εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές χώρες. 

Σύμφωνα με το σχήμα του virtual net metering δύναται ο αυτοπαραγωγός να εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό του σε απομακρυσμένο σημείο από εκείνο της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα έργα μας.